marți, 11 octombrie 2011

SCRISOARE PENTRU NOI...

Ştiu că nu e chiar de actualitate, şi am "citit-o" în trecutul apropiat, însă m-am gândit să o postez şi aici.



Dacă ai avut răbdarea să asculţi tot, eşti un OM! Dacă te-ai plictisit şi chiar ai oprit înregistrarea, eşti un gunoi, îmi pare rău de cei ca tine, care, pretind că văd şi ştiu tot, când defapt sunt orbi şi nu văd nimic.
Îmi pare rău de TINE, TU care te pretinzi mare "şmecher" sau mare boss şi ai bani în buzunar...uiţi de la cine ai banii...uiţi cine munceşte din greu pentru ei, în timp ce tu te lauzi. 
Vezi sticlele de Jack Daniel"s, le cunoşti de la o distanţă uimitoare, însă dacă îţi pun o carte în faţă, nu ştii nimic despre autor sau despre ea. 
Ţi-ai luat BAC-ul, te lauzi cu 5-ul la română, aşa e? Dar cu 3-ul de la mate cum rămâne? Banii rezolvă tot, aşa e? Tu ţi-ai luat BAC-ul, e drept, ai copiat sau ai "plătit", însă nu eşti mai deştept...din contră, ai trecut prin şcoală degeaba. Ai stat pe băncile liceului 4 ani, cu ce te-ai ales? Spune! 
Cu nimic...obiectivul era să treci cu bine peste toate, să scapi de ele. Ai scăpat. Dar uită-te la tine, în ce hal eşti.
Da, te îmbraci bine, tot eşti "tunat" din cap până în picioare, ai iPhone-ul în buzunar, şi iPod-ul în celălalt...Uită-te la tine...Eşti COOL. Ai dreptate..ochelarii de firmă spun asta. 
Ai citit măcar o carte în toată viaţa ta? Nu, astfel se explică de ce nu poţi lega două cuvinte şi să faci o propoziţie coerentă. 
Şi paradoxal, te consideri INTELIGENT, că doar dee, ţi-ai luat bacu...
Mi-e milă, şi ştii de ce? 
Hai să îţi spun: o să ai copii, cum o să îi educi? Cu toată inteligenţa care zace în tine, nu ştii cine e a scris "Capra cu trei iezi" . Cum or să ştie copiii tăi asta? Cum o să fie ei mai buni ca tine, dacă nu au un model?
Mi-e milă de EI, nu de tine, pentru că ei or să sufere de pe urma ta...
Te mai crezi inteligent? Consideri că dacă vorbeşti franceza, italiana sau spaniola şi vi acasă într-o maşină de fiţe eşti INTELIGENT? 
Ia mai gândeşte-te...
Prin urmare, dacă asta înseamnă INTELIGENŢĂ, atunci suntem un popor inteligent, foarte inteligent....


...


VA URMA...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu