joi, 20 ianuarie 2011

SĂMÂNŢA CUNOAŞTERII....

Bună ... seara, dragi cititori. Revin aşa, puţin, în atenţia voastră, cu ceva ce sper să vă atragă curiozitatea.

Am citit, undeva(nu zic unde, că nu vreau să fac reclame), nişte chestii care m-au provocat să scriu cele ce urmează:

1. DUMNEZEU este numai UNUL(întreit în persoane) şi el este CREATORUL a tot ceea ce vedem, inclusiv a noastră(a fiinţelor superioare animalelor, fiinţe care îşi spun "oameni").

2. DUMNEZEU este BUN, este perfecţiunea întruchipată, este DUMNEZEUL nostru, CREATORUL nostru, STĂPÂNUL NOSTRU. Noi nu avem niciun drept să Îl renegăm, să ne îndoim de bunătatea lui, şi ar trebui să învăţăm să-I mulţumim pentru ceea ce avem şi ceea ce ne dă.

3. PĂMÂNT SUNTEM, PĂMÂNT VOM FI! Şi nimic mai mult. Deşi CINEVA ne poate convinge că putem fi ca şi Dumnezeu, sau mai mult, noi nu suntem nimic fără El. Şi categoric nu îi suntem superiori Lui. Nu Îl putem comenta, nu-I putem discuta existenţa şi veridicitatea.

4. BIBLIA nu este o carte ocultă. Practic, e un fel de jurnal plin de învăţături de credinţă şi însemnări ale unor oameni care au trăit alături de Dumnezeu, oameni care îi numim SFINŢI.

...

Ar fi mai multe. Dar, să analizăm puţin următoarea poză, care, pe mine, m-a pus pe gânduri, într-o postură nu prea obişnuită.

Hmm, foarte interesantă ideea care o putem desprinde. Şi interpretările sunt nenumărate. Eu am descoperit următoarele:

1. Imaginea sugerează o idee greşită asupra creaţiei noastre, aceasta fiind pusă pe seama Diavolului(vedeţi rădăcinile în pământ).

2. Dacă inversăm puţin imaginea, se poate distinge o altă chestie, o anumită prioritate a Necuratului: observaţi tentaculele albe dispuse sub forma unor fulgere(fulgerul-semn diavolesc) prinse de coastele femeii respective. Apariţia sângelui mă duce cu gândul la superioaritatea pusă trupului uman, trup care se smulge din rădăcini, aspirând spre înalt. Dar, poate fi interpretat şi în alt mod: sângele reprezntă "legătura" sacră(satanică) a fiinţei umane cu Decăzutul din "Lumea De Jos".

3. "Cuibul" care este reprezentat de nişte crengi subţiri, reprezintă legătura sau câmpul protector al lui Dumnezeu, pus într-o lumină negativă, micşorând puterea. Ideea de importanţă a trupului, este complet greşită, trupul intrat în pământ fiind înfăţişat frumos, ceea ce din nou este greşit.

...

Poza mi se pare super-interesantă şi am mai multe idei, dar e de ajuns atât. Las la interpretarea voastră.

Urmează partea a 2 a, dar mai încolo...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu