duminică, 28 august 2011

PRAYERS FOR BOBBY...PRAYERS FOR WORLD...

Hello, people.
Înainte să încep oficial acest post, am o rugăminte: dacă există printre voi, specimene care fac discriminări legate de orientarea sexuală, cei extraordinar de „religioși” sau alte „fenomene”, să nu citească ceea ce urmează să scriu, deci NU APĂSAȚI BUTONUL
Mulțumesc anticipat pentru înțelegere. 
Voi începe cu o întrebare, dură, zic eu: „Ce fel de părinte este acela care își lasă copilul să moară doar pentru că Biblia spune că e greșit ceea ce este/face?”
Vreți un răspuns? Recomand următorul film despre care voi spune câteva cuvinte.
...
PRAYERS FOR BOBBY - sau cruda realitate...
Nu am de gând să fac un rezumat literar al filmului, deși aș putea. Pot să spun doar că, mai înainte de toate, un copil este tot un copil, cu atât mai mult dacă „suferă” de probleme legate de „normalitate”, iar asta cere suport, sprijin, și ce-i mai important, acceptare și înțelegere. Am înțeles că „Biblia” consideră asta ca fiind un păcat, poate unul din cele mai mari. Fac o paranteză, și aș întreba pe fiecare din voi, ce ați alege între un copil criminal și un copil homosexual. ? ? ?
Răspunsul se găsește aici  _ _ _
Corect? Voi știți asta...ce am făcut, o comparație între 2 păcate la fel de „mari”. Eu vă spun sincer ce aș alege între un copil care să fi comis vreo omucidere și unul care iubește diferit. A omorî un om nu numai că e un păcat grav, însă nu poate fi pus pe „lista cu greșeli” la un nivel cu a iubi diferit. Mi se pare ilogic, anormal și lipsit de sens, care, tot ilogic înseamnă :)) .
...
OK, destul cu „păcatele”. Trecem la altă parte. Altă întrebare, aceeași idee: „Cum ați reacționa dacă ați afla acest adevăr despre copilul vostru?”
Să vedem ce ați alege dintre următoarele variante:
a) ați încerca să negați chestia asta la infinit, deși ați știi care e adevărul și ați suferi în tăcere.
b) v-ați renega propriul copil doar fiindcă iubește diferit(voi folosi expresia asta de mai multe ori)
c) ați accepta, deși pare extrem de greu
d) ați proceda ca și „mama” din filmul despre care vorbesc...vizionați filmul, înainte să alegeți varianta asta.
...
Vreau să spun, chestia cu acceptarea, nu pot să comentez, probabil e destul de grea. Însă, dat fiindcă este vorba despre propriul copil, eu cred că nimic nu este imposibil. 
Cât despre Biblie, am mai spus odată într-un post, a fost scrisă de OAMENI pentru OAMENI, prin urmare nu a fost scrisă de DUMNEZEU, spun asta celor care ... suferă cu capul în această privință. 
Cele scrise în Biblie sunt cu liberă interpretare, ceea ce schimbă multe.
Am terminat cu Biblia....
 ...
Revenind la idee, spun doar că ORICE OM are suflet, și are o viață care trebuie trăită, oricum ar fi, și nu merită să moară doar fiindcă iubește diferit. 
Uneori, este mai normal decât  mulți alții...

Recomand acest film tuturor.


 Am uitat să menționez, filmul este bazat pe fapte reale, și este inspirat din romanul cu același nume scris de Leroy Aarons, roman bazat de asemenea pe fapte reale.


 ....

4 comentarii:

 1. catalin,uni oameni ar alege un fiu criminal,pentru ca crima e iertata de dumnezeu si uitata de oameni .a fi gay ...nu poate fi uitat de dumnezeu si nici uitat de oameni .simpla prezenta a unui gay aminteste cuvintele scrise in biblie .
  dar , dragostea parinteasca ,sa sti ca doboara orice bariere .
  exemplum meu pot sa il dau tuturor .cand au aflat ca sunt gay ,m-au acceptat asa cum sunt si mi-au aratat ca rama fiul lor orice ar fi .

  RăspundețiȘtergere
 2. N-am să înțeleg niciodată de unde atâta ură și discriminare.
  Adică ei nu ar înțelege niciodată...
  Eu nu văd nimic greșit în a iubi..indiferent de persoană.
  ...
  M-a șocat filmul ăsta și nu doar din cauză că e foarte bine regizat, din cauză că asta e realitatea.
  Și totuși, nu o putem schimba doar noi, așa-i?

  RăspundețiȘtergere
 3. realitatea ? daca o putem schimba ?
  nu ,cu siguranta ca nu o putem schimba peste noapet !
  aceasta ura a fost iniculata in memoria colectiva timp de peste 6000 de ani .
  odata cu aparitia triburilor iudaice.
  Asa cum sti ,noi avem la baza moralitati sociale decalogul iudaic ,care cica a fost scris de dzeu insusi.desi pe tablite scrise de dzeu ,scria doar "sa nu curvesti" oamenii au simntit nevoia sa mai adauge ai au agaugat ...multe chestii .iar ca sa cofere autoritate celor spuse de ei s-au folosit de santaj .
  Daca aceptati pe sodomiti intre voi ,toti veti pati la fel ce au patit cei din sodoma si gomora .
  nu sunt eu mai rasarit ,dar daca analizezi textul ,constati ca adevarul ..e trecut de mijloc...rau de tot in favoarea dreptatii .
  aici poti citii despre cele doua orase
  http://avehorizon.blogspot.com/2010/11/sodoma-si-gomora-intre-mit-si-realitate.html

  RăspundețiȘtergere
 4. Mersi, o să citesc :) Stai pe aproape, scriu o postare nouă acuma ;)

  RăspundețiȘtergere