joi, 11 iulie 2013

CÂTEVA CUVINTE DESPRE „T.P.U.”

Am revenit printre cei „vii” cu un titlu pe care sunt nevoit să îl explic și o voi face, pentru că poate sunt unii dintre voi care nu au/ați auzit de „renumitul” site „TPU.ro” alias „Toți Pentru Unu”.

Încep prin a spune că site-ul se prezintă a fi foarte „folositor” având acest slogan, deci, teoretic, dacă ai ceva nelămuriri legate de orice, postezi o întrebare și aștepți răspunsuri de la cei care cunosc. 
Nu mă lungesc degeaba aici, că nu are rost. Curios/oasă? Dă-i click AICI și vezi cu ochii tăi.
...
Așa, acum să trec la subiect. Am descoperit acest site(sau platformă/whatever) de întrebări și/sau răspunsuri, prin 2008, dacă nu mă înșel, în încercarea mea disperată de a căuta pe Google ceva..nu știu, ceva foarte bizar, că nu au fost multe rezultate disponibile. La o primă vedere, mi s-a părut foarte interesant și am început să îl „întorc” pe toate părțile. Am găsit tot felul de întrebări pe prima pagină și la unele chiar am știut să răspund, deci puteam ajuta o anumită persoană, lucru ce m-a făcut să îmi creez pe loc un cont de utilizator/membru și mi-am început „activitatea de super-erou” acolo. 
Ceea ce mi-a plăcut a fost că prima pagină era extrem de simpatică și de simplă, în prezent fiind plină de tot felul de nimicuri, părerea mea. Întrebările care se postau erau categorisite CORECT pe moment, deci știam exact unde să intru ca să pot răspunde și să ajut. 
Pentru fiecare răspuns bun sau folositor, primeam o „fundiță”, ca și răsplată. Pe atunci, nu era „vânătoare de funde” ca și în prezent, dar imediat ajung și acolo. 
Ca să nu mai bat câmpii aiurea, zic doar că în perioada aia mă simțeam onorat și eram foarte bucuros că am un cont pe TPU.
...
Recent(din 2011 încoace), site-ul a adunat mai multă popularitate, mai ales în rândul analfabeților și „pre-pubertarilor” de rând, motiv pentru care s-a transformat într-o „adunătură online de proști”(fără supărare).
Au început să apară întrebări cum ar fi „M-am spălat pe dinți cu bicarbonat! E posibil să fiu însărcinată?” sau „Cine știe ce are facebook-ul meu?” .
Nu știu care ar fi rostul aprobării și publicării acestor genuri de „întrebări dătătoare de migrene”. Mi-ar place să știu cine se ocupă în permanent de site, ca să îi dau câteva sfaturi, că are nevoie.
Am mai observat, de altfel, că eu, dacă pun o întrebare scrisă corect gramatical/ortografic/diacritic și o postez la categoria corectă(lucru ce este neglijat de 99% din membri TPU), foarte rar primesc un răspuns, maxim două. Însă o întrebare scrisă hieroglific, postată la o categorie greșită și plină de non-sens, adună vreo 30 de răspunsuri, care mai de care mai „inteligente”. De ce se mai numește TOȚI PENTRU UNU? Nu am idee, să îmi spună și mie cine știe.
...
Și acum, dau un exemplu concret în ideea în care mă considerați pe mine „de prost gust”:





Acest specimen ori are parte de muuuuult prea mult timp liber, ori suferă cu mansarda, din moment ce a putut „scrie” o astfel de ...nu, nu e o întrebare, e ceva retoric, la care tot el și-a dat răspuns.
Să nu credeți că o să mă iau de el pentru că nu e singurul, din păcate. Astfel de specii găsesc tot la a doua/treia întrebare din pagina principală, deci nu o să fac aici corecturi ca la clasa I.
Zic doar că, nu mă miră de ce se pică BAC-ul în serie, cu o medie sub 3. Dacă ai ajuns în clasa a 12 a și scrii precum acesta, atunci nu te poți aștepta să iei și Bac-ul, nici de îți dă Dumnezeu o palmă de înțelepciune peste ceafă. Este inadmisibil să scrii în așa hal, să nu ții cont de ortografie și de gramatică, plus să nu mai menționez sensul unei fraze, pe care aici, în „întrebarea” de față, chiar nu îl găsesc.
Dacă o să mai continue TPU cu „promovarea” acestor tipuri de „întrebări existențiale”, eu vă spun că o să renunț la contul meu de membru al TPU, pentru că nu mai merită să intru pe site și să citesc tot felul de prostii cu semnul întrebării la sfârșit.
...
Sper că nu am supărat/jignit/ofensat pe nimeni cu acest post, dar am vrut să îmi fac publică părerea mea legată de ce a fost și ce a devenit TPU. 
Dacă v-a plăcut sau nu, lăsați un comentariu, înnjurați-mă, fiți cât de duri vreți, eu vă aștept părerile atât aici, cât și în „răspunsuri” dacă o să primesc vreo unul pe TPU, îndată ce public asta și acolo.

Mulțumesc :)

2 comentarii:

  1. Dude! Just please get busy with visiting me not messing up this poor site!

    P.s: You are not made for having free time because you ruin sites:))>:D<

    RăspundețiȘtergere