miercuri, 10 martie 2010

Codul lui DaVinci (I)

Hi again!
Dupa cum ati vazut,...citesc, oameni buni, citesc...
Cu aceasta ocazie mi-am permis sa postez un articol destul de interesant si nu prea cunoscut(sau inteles) de cititori.

Desigur, este vorba despre bestialul roman a lui Dan Brown, "Codul lui DaVinci".
Am citit aceasta carte si mi-a placut la nebunie, de aceea vreau sa va impartasesc si voua cateva din misterele si enigmele marelui maestru Leonardo DaVinci.
Stiu ca(virgula)capodopera lui Dan Brown nu este privita cu ochi buni de catre Biserica. Pentru ultima data, lume: E FICTIUNE!!!
Nimeni nu spune ca tot ce s-a scris este neaparat adevarat, desi exista dovezi clare in privinta catorva din misterele elucidate in carte.


. . .
Dupa ce am citit cartea si am descoperit lucruri pe care inainte nu le stiam, mi-am zis sa verific informatiile descoperitein carte, si ... surpriza! Chiar e adevarat!
Am sa va demonstrez: mai jos, am pus o imagine care reprezinta unul din renumitele tablouri a lui DaVinci, si anume "Monalisa".




Daca veti analiza pictura cu atentie, veti sesiza unele lucruri.
Daca nu, vi le spun eu: - aceasta Monalisa nu beneficiaza de sprancene(lucru foarte interesant).
- priviti fundalul(veti observa linia orizontului, care, nu este dreapta, ca de obicei, astfel formandu-se o veritablia iluzie usor de remarcat).
- tot legat de fundal, veti observa(sper) un lucru extrem de neobisnuit si ciudat: priviti imaginea din partea dreapta, apoi din partea stanga(tare, nu?). Pictura a fost special conceputa ca sa dea vizualizatorului o imagine inegala. Privita din partea dreapta, nu veti observa nimic diferit. Insa daca o priviti din stanga, vi se va parea ca o vedeti mai mare decat este.
- un ultim aspect legat de Monalisa(si cel mai interesant): nu v-ati intrebat niciodata ce semnifica acel zambet(sau suras) de pe figura Monalisei? Ei bine, priviti-o cu mare atentie...(este imposibil sa nu observati ceva suspect). Daca v-ati uitat si ati descoperit motivul zambetului, atunci este foarte bine(banuiesc ca acum va minunati :-j ). Daca nu ati observat nimic, va rog sa va mai uitati o data(va rog, holbati-va) si veti remarca...ce? Va spun eu ce: un chip de femeie, dar totodata un chip de barbat. Acum v-ati prins? Acesta este marele secret al Monalisei care il ascunde sub acel zambet suspect.

Sa trecem de la Monalisa, la alta pictura celebra a faimosului Leonardo DaVinci, si anume: "Cina cea de taina".
Acesta este unul din aspectele prezentate in carte cu care Biserica nu este de acord. Incredibil, dar adevarat! Priviti imaginea:



Cum am mai spus, priviti imaginea in detaliu. Veti observa cateva chestii despre care nu stiati nimic inainte.
Va dau eu cateva indicii: - dupa cum stiti, este un tablou UNIC expus la muzeul Louvre din Paris, si Il reprezinta pe Iisus Hristos si pe cei doisprezece apostoli la ultima cina.
- la o prima vedere, este perfect, nimic suspect. Dar ia priviti mai cu atentie. In mod normal, trebuiau sa fie 12 apostoli, barbati. Insa, in partea stanga a lui Iisus, apare(incredibil)...o femeie cu hainele "simetrice" cu ale Lui.
- este vorba despre Maria Magdalena(cel putin, asta scrie in carte), care se presupune(desi nu cred absolut deloc) ca ar fi fost iubita, chiar sotia lui Iisus, motiv pentru care a participat la cina.
- daca frecventati Biserica, in picturile bisericesti care reprezinta "Cina ce de taina", este reprezentat Sfantul Graal(Potirul) lui Iisus. In pictura lui DaVinci, nu exista acest Sfant Potir, ci doar 13 potire mici(nu cunosc motivul).
- veti mai oberva o mana cu un pumnal, in josul imaginii(stanga), care, ...surpriza!!! nu apartine nici unui personaj din pictura(asta da mister).
- un lucru suspect mai este de observat(cam greu, dar se vede). Sa va ajut: priviti imaginea, dar fixati-va obiectivul pe Iisus si "Maria Magdalena". Priviti din punct de vedere realist, nu se observa nimic. Incercati sa acoperiti hainele si corpul, privindu-le ca doua elemente in compozitie. Veti fi stupefiati cand veti observa litera care va va sarea in ochi. Daca nu v-ati dat seama, este vorba despre litera M(mare) care iese perfect in evidenta, facandu-ne sa ne punem cateva semne de intrebare.

Legat de simboluri care apar in carte, cea ma interesanta este Pentagrama, cunoscuta de majoritatea oamneilor ca fiind semn al Diavolului(satanist). In realitate, este cu totul altceva. Priviti urmatoarea imagine:




Ati remarcat faimoasa schita a maestrului, "Omul Vitruvian".
Pentagrama in sine, reprezinta un semn sfant, semnul feminitatii, sau Semnul Lui Venus(zeita a frumusetii), in nici un caz nu face referire la Diavol.
Mai multe informatii gasiti citind cartea sau accesand diverse site-uri.
. . .
V-ati convins ca exista totusi un adevar in toate acestea?
. . .

Am vazut ca bestseller-ul lui Dan Brown a fost ecranizat. Inca nu am vazut filmul, dar indata ce il voi vizualiza, voi reveni cu noutati si pareri legate de acest subiect.

Pana atunci, va rog sa lasati cate un comentariu, cu parerea voastra sincera despre aceasta enigma uluitoare.
Va recomand sa cititi cartea, caci veti fi uimiti cate lucruri nestiute veti descoperi.

Va multumesc pentru lectura si o zi frumoasa in continuare.
See ya soon! :)

7 comentarii:

  1. super tare frate :)) acum trebuie sa ma apuc si eu de citit ;))

    Monalisa ca Monalisa dar de "M"-ul ala nu ma prindeam nici daca priveam la microscop...
    imi place turnura pe care o ia semnul acela "satanist" intr-un semn "sfant"

    din cauza ta, citesc :))

    RăspundețiȘtergere
  2. atat de trae si de interesat....nici nu aveam idee despre lucrurile astea... intr-adevar am ramas uimita...
    de obiciei citesc cartii cu enigme, mituri, paranormal.... chestii din astea.... "Codul lui DaVinci" ink nu l-am citit dar m-ai faqt curioasa:D presimt kre o sa fie urmatoarea carte pe care o voi citi-o:D

    RăspundețiȘtergere
  3. eu stiu de aceste lucruri de cand a aparut filmul sunt multe lucruri pe care nu le stim deoarece toate sunt musamalizate si ce mai aflam sunt scurgeri de informatii daca vreti mai multe inf. cititi biblia si dupa aceia cautati pe net informatii bliblia ascunde mesaje ascunse inf. ca sa aflati tot

    RăspundețiȘtergere
  4. Am citit carteaa' :x. O adorr' :d. Am vazut si filmul ;;) . Este ceva magnific :x .

    RăspundețiȘtergere
  5. Cartea e o tampenie si filmul la fel ... aberatii triviale

    RăspundețiȘtergere
  6. slab in explicatii ,bine ca nu esti profesor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E o postare veche, eram liceean, chiar nu aveam aură de profesor. Acum aș putea să fiu foarte explicit pentru cineva curios.

      Ștergere