joi, 11 martie 2010

Fenomenul INNA

Hy lume! Ce vreme frumoasa(ninge in mijlocu' lui martie :)), n-ar putea fi mai bestial :-j).
. . .
Dupa o zi extrem de "buna" la scoala, in care toate au mers perfect...
...am ajuns, in cele din urma acasa, unde, plictisit si enervat, am butonat telecomanda, in speranta ca voi gasi ceva interesant. Am dat accidental pe Kiss Tv(mare greseala) si brusc mi-a venit o stare de greata si ..., cand am auzit acordurile "placute si melodioase" a super-hitului "Amazing", cantat de "cea mai buna voce a Romaniei", Inna. Am butonat mai departe, ajungand la Utv. Mare mi-a fost mirarea cand am vazut ca rula piesa "Love" de aceeasi Inna.
Dupa un dans destul de interesant,, am butonat pana la Mtv(big surprise). :)) Nu rula Inna, doar o melodie cu acelasi stil(nu e house, lume draga, desi asa se crede), bubuituri si doua versuri(in cel mai bun caz, patru) "cantate" de vreo trei ori pe in treizeci de secunde. Plus ca la Inna toate piesele au acelasi sound, doar versurile sunt schimbate(daca nu ma credetei, asculta-ti piesa "Hot" simultan cu piesa "Love" si va veti convinge singuri). Nu o sa pot intelege cum a ajuns tipa asta atat de faimoasa, si cum s-a "imprumutat" acest stil unic de zgomot(sincer, muzica nu-i pot spune). Dupa cum stiti deja, posturile de muzica din Romania(Kiss TV, Utv, Mtv) promoveaza toti necunoscutii care se trezesc "vedete" peste noapte si se apuca de "zbierat"(ca nu poti sa zici ca,,,canta).
Sa va spun ce inseamna un succes si o lansare pe piata muzicala in ziua de azi:
-se ia una bucata tipa sexy(sau un ametit care nu stie nici pe ce planeta traieste) si i se da un microfon in mana.
-tipa(sau tipu') "canta" pe niste sound-uri zgomotoase si fara un ritm aparte.
-pentru ca totul sa aiba succes, se iau cateva "bucatele" hot, se imbraca(defapt, se dezbraca) si se filmeaza afisandu-si ba fundul(foarte excitant :-|), ba sanii siliconati(e vai :-s ).
-astfel, piesa devine un hit si se difuzeaza chiar in miezul zilei pe posturile de muzica "de calitate" unde copiii pot vedea in liniste niste miscari "interesante" si niste funduri exceptionale, acoperite(mda sigur) de chiloti :)) .
. . .
Singurul post de muzica de calitate de care sunt foarte incantat, este 1Music Chanell, si, decat Kiss, prefer FavoritTV :)) .
Pe 1Music Chanell difuzeaza si muzica rock, punk, si oldies :-x (sa ma anuntati si pe mine cand o sa vedeti pe Kiss "Green Day", "Scorpions", "Ace of Base", "Queens" sau "ABBA"( va asigur eu ca nu prea curand, in orice caz).
Sper ca nu v-am plictisit, dar asta e parerea mea sincera despre muzica actuala, la moda :)) .
Nu stiu cine s-ar putea regasi intr-o piesa semnata "Inna, Ela Rose(nici macar nu este numele ei adevarat de romanca), Neylini, Play& Win, toti "deejay-ii", "Roller Sis" si alti "artisti" care au aparut peste noapte in peisajul muzical romanesc.
Unde este adevarata muzica romaneasca, adevarata mandrie?
Se compara cei enumerati mai sus cu Andra, Andreea Balan, Dj. Project, Animal X, (fostii) 3SE?
Nu! Si nici nu vor putea vreodata...

Imi cer scuze daca v-am enervat cu acest articol, dar acesta este adevarul. Nu va condamn daca ascultati "Inna" sau similare :)), dar ganditi-va si voi la ceea ce am scris.
Nu e corect ca toate aceste "non-valori" sa invadeze peisajul muzical romanesc si sa se proclame "mari staruri".
. . .
Sper ca nu am reusit(daca da, sorry :-D) sa va stric buna dispozitie cu articolul acesta.
Multumesc pentru timpul acordat! Seeee Yaaaaaaa soon ;) !

***Nu uitati! Ochiul Realitatii vegheaza...!!!***

2 comentarii:

  1. Sunt total de acord cu tine:) Am un post aproape asemanator:-? doar ca eu nu am dat nume de "artisti" aparuti peste noapte


    Kiss:-*

    RăspundețiȘtergere
  2. chiar asa e.... se da mare cantareata pt ca a scos sh ea cateva hituri care nici makr nu sunt originale.... clisee..... dar asta e ....romanul incurajeaza, sh necunoscatorii profita.... deci, le-ai vazut pe cele de le Blaxy Girls... frate-, deci nici ele nu sunt de foarte mult aparute, dar sunt originale, au o voce de invidiat (rucsy cel putsin) si au ajuns repede in topuri.... dar au ajuns pe buna dreptate... dak faci diferenta intre INNA-live sh Mihai TReistariu sau nuj eo ce alt artist adevarat....se va vedea realitatea

    RăspundețiȘtergere