miercuri, 16 martie 2016

LEGEA ANTI-FUMAT!!!(MESAJ NEFUMĂTORILOR)

Nu o să mă lungesc(prea mult), ci o să punctez doar punctele esenţiale şi care scot în  evidenţă prostia, respectiv fantezia unor idealişti care efectiv refuză să accepte o realitate veridică şi palpabilă.
...
OK, am citit legea asta de vreo câteva ori şi drept urmare, pot să afirm cu mâna pe brichetă că nu am priceput nimic.
FUMATUL ESTE STRICT INTERZIS ÎN ORICE SPAŢIU PUBLIC(şi privat, pentru că de ce nu) ÎNCHIS şi bla, bla, bla...bla.
O să...defapt nu, nu o să... Hai totuşi să analizăm puţin(deşi nu merită) această idioţenie.
...
Preşedintele nostru "drag şi bun" Claudel Ionatan, a aprobat(în lipsă de activităţi prezidenţiale importante) această mirifică lege de unde o să fie scandalizări, proteste, ieşiri în stradă, iar şi încă o dată din nou.
România noastră "pitorească" are multe bube, multe probleme, şi poate că asta ar fi fost ultima dintre ele. Ce ne facem cu prostituţia, corupţia, violuri, etc? Well, hai să fumăm o ţigară în timp ce ne gândim la nişte rezolvări..oh, nu putem. Nu putem să ne bem cafeaua în localul preferat şi pe care îl frecventăm zilnic, poate, pentru că ne place şi ne simţim bine. Nu putem să bem o bere şi să ne uităm la un meci în acelaşi local, pentru că...pe cine naiba deranjează?
Risc să fiu misogin, dar, cu mâna pe brichetă zic că nu îmi pasă. Am ascultat zilele trecute, defapt, de când e tărăboiul ăsta cu fumatul, mai multe posturi de radio care făceau sondaje, evident, pentru entertainment, că doar nu le ia nimeni în seamă...right?
Okay, am ascultat nişte păreri şi dintre toate, vreau să parafrazez între ghilimele cum s-a exprimat o "stimată doamnă":
"Păi, eu sunt de acord să nu se mai fumeze, pentru că de câte ori merg cu copilul meu de 5 ani la bar, risc să îl îmbolnăvesc atât pe el, cât şi pe mine, pentru că eu nu fumez..."
Şi acum, părerea mea "de specialist": Ă, helău, tanti, lady, babă, cum îi fi. Ce pana mea cauţi cu un copil de 5 ani la un bar??? Eşti normală la capul ăla sau îl ţii degeaba pe umeri? Dacă vrei să bei un suc cu copilaşu tău(viitor politician, probabil) du-te mă fată la o cofetărie, acolo clar nu se fumează şi nu am nicio problemă, e chiar bine. Dar...mă repet: la bar? La un fucking bar? Ce vrei să înveţe copilu ăla? Vrei să aibă "modele de urmat" preluate din bar? Nu, nu cred că vrei să dai de mine la masa alăturată, pentru că îţi fac o imagine din ceea ce ai putea vedea: Eu, o masă plină de sticle(mai degrabă goale decât pline), adâncit în discuţii despre viaţă, în timp ce savurez 2,3,4,19 ţigări. 
Hmm...frumos peisaj, zic. Nu înţeleg de unde tâmpenia asta colosală cu "fumatul pasiv" şi vai-doamne ce mă îmbolnăvesc, pentru că fumez involuntar, trag în piept fum de ţigară din bar. Bine că nu te îmbolnăveşti de la tot felul de e-uri din fel de fel de alimente pe care le cumperi zilnic, săptămânal sau lunar de la hypermarket-uri. Alea nu sunt nocive? Sunt naturale? 
Ştii care e faza? Un pachet de ţigări iese cu 2,5 - 3 ron din fabrică. Pânp ajunge la magazine, se adaugă taxe, tva-uri, impozite şi alte căcaturi pe care eu şi alţi fumători le plătim. Realizezi că din ţigări şi alcool se fac bani? Adică, ţara se alege cu bani frumoşi de pe urma fumătorilor? Şi taman nouă, ni se interzice fumatul în localul preferat. Stai o secundă, cât timp tu, nefumătorule, te bucuri şi ţopăi precum Scaraoschi în talpa iadului, eu o să îţi fac o comparaţie ca să vezi defapt, pentru ce "lege" te bucuri.
Să zicem că mergi la restaurant, îţi comanzi ceva..hai să fie peşte, că nu îl agreez sub nicio formă. Eu vin, am loc doar la masa de lângă tine. Eu îmi comand un piept de pui, sau o ceafă la grătar, ceva, nu contează. Pot eu să te reclam că mănânci peşte? Uite, nu vreau să îmi miroase hainele sau să simt miros de peşte că mă îmbolnăvesc. POT EU SĂ ÎŢI INTERZIC SĂ MĂNÂNCI PEŞTE DOAR PENTRU CĂ EU NU ÎL SUPORT? 
Nu pot. Exact, mi se pare de prost gust să fac asta. Deci, îmi mănânc frumos mâncarea mea, cu toate că mirosul de peşte de la masa ta nu îmi convine şi nu mă bucur, dar tac. Mănânc frumos, încrec să ignor mirosul ăla de peşte care pe mine mă doboară, şi nu îţi spun nimic. Îţi respect preferinţele şi nu comentez.
Dar tu, ce faci? Dacă eu îmi aprind o ţigară şi stau în linişte, te dai de toţi pereţii că te intoxici şi că ce lipsă de respect din partea mea...nu? 
Mi se pare penibil, penibil, jenibil şi de tot râsul.
...
Sper să fie petiţii, manifestări de tot felul, pentru că eu nu accept...să mi se ia democraţia din palme. Nu accept să mă integrez într-o minciună continuă, într-un comunism muşamalizat, pur şi simplu nu accept. Şi de amenzi...nu mai zic.
...
.....
......
Prea multe cuvinte pentru ceva ce nu merită dezbătut, ci aruncat la coşul de gunoi, alături de alte "legi" care nu s-au aprobat(alocaţii mai mari, pensii mai mari, un salariu mai mare...). 
Am bătut câmpii degeaba prin acest articol, nu ştiu câţi dintre voi o să citiţi până la capăt, zic doar atât: ne ducem pe pulă. Ne trebuie un Hitler să ne elimine corupţii din ţară. Nu avem nevoie de legi anti-fumat, anti-băut, anti-respirat, avem nevoie de o curăţenie generală. Avem nevoie de un Iliescu lângă nea Nicu şi de toţi "tovarăşii" acestuia, la loc de cinste...cam 3m ajung.
Dacă te-am ofensat cu ceva, înghite, la fel cum eu înghit căcaturile astea multe zi de zi. Nu-ţi plânge de milă, că oricum nu te ascultă nimeni.




15 comentarii:

  1. Esti putin idiot!Te rog sa compari nocivitatea pestelui cu nocivitatea fumului de tigara!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ă, înainte de a face pe cineva idiot, te rog, sesizează ironia și faptul că, am făcut o comparație la fel de stupidă precum legea aceasta. :-)

      Ștergere
  2. A dat un exemplu, nu se invart rotitele din capsor ? Si de unde stii ca e barbat ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi, anonim. E mai greu cu "victimele" unui viciu mai vechi decât arborele lor genealogic. :-)

      Ștergere
  3. Sa stii ca ai dreptate. Dar uite, in orice alta tara este interzis sa fumezi intr-sun spatiu public. In America , daca fumezi pe strada risti o amenda destul de frumoasa. Doar ca in alte tari sunt si spatii special amenajate pentru fumatori, ceea ce in Romania nu o sa se intample niciodata. Si eu sunt fumator si mi se pare o porcarie aceasta lege, dar pana nu o sa se iasa dinou in strada nu o sa se rezolve nimic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da vrem sa fim o tara ca afara dar fara legi ca afara...eu sunt fumator si sunt deacord perfect cu acesta lege...

      Ștergere
  4. Pana la urma din cauza asta s-au inventat separeurile pentru nefumatori, ca sa nu mai fie atat de ofensati ca le miros hainele a fum, inhaleaza acel fum incredibil de nociv si practic-o chestie pe care am tot auzit-o in ultimul timp- "fumeaza second-hand". Hai ma sa fim seriosi, pana la urma trebuie sa recunoastem ca o iesire la o cafea sau la o bere fara o tigara nu o sa fie atat de placuta si nu ne convine nici noua sa stam in frig ca sa fumam. Dintr-o data toata lumea e asa de anti fumat,pana la urma cu ce va deranjeaza pe voi? Fumam pe banii nostri. Eu personal chiar daca acum fumez, a fost o perioada lunga in care nu puneam gura pe tigara, dar nu ma deranja in niciun fel sa ies cu prietenii mei, ei aproape toti fumatori fiind. Nu ma deranja fumul lor si nici nu faceam tot felul de fite ca imi miros hainele a fum si ca ma inec cu fumul lor. Atata timp cat exista un ventilator chiaaar nu vad care e problema. Dar no, acum romanul s-a modernizar, mai poti spune ceva?

    RăspundețiȘtergere
  5. 100% adevarat!!!

    Bravo sunt de acord cu tine! Si mie mi se pare o idiotenie!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ca fumatul in spatile publice este o problema atata de mare in Romania , avem probleme imense in educatie , sanatate , siguranta tot cea ce consider ca e un punct vital , stau la baza vieti ,unele necesare dar supravietuirii , da cine te baga in seama precum spunea Nichita Stanescu si citez"Eu nu sunt altceva decât o pată de sânge care vorbeşte", sau trezit acuma toti nefumatori de zici ca au reinviat ca si Cristos dupa trei zile{conform mitului}.A dat si statu asa o lege sa aiba si romanul sa aiba ce mesteca si sa fie preocupat fara sa se uite la alte probleme mult mai grave.Respect fumatori cat si nefumatori ca oare suntem aceeasi oameni right?Legea asta nu face altceva decat sa creeze niste conflicte penibile ca romanul sa aiba mintea "ocupata".Daca tot suntem oameni si asa ne consideram asa finte supreme , mizeri din astea ar fi un fleac sa le rezolvam omeneste.
    Respectacti-va indiferent cine,ce si cum ati fi, cat timp poti sa te comporti ca o fiinta umana adevarata pentru ca asta suntem.

    RăspundețiȘtergere
  7. Uite frate cum stă treaba.Tu ai dreptate , sunt multe alte legi si chestii mai importante de făcut decât legea asta,dar tu ţi-ai spus opinia ta de fumător. Uite ,de exemplu ma duc cu nişte prieteni la biliard. Hainele mi se împut de fum de ţigară şi eu inhalez fumul acela. Când ajung acasă, mama mea îmi spune ca îmi miros hainele a fum, având în vedere că e o familie de nefumători.

    RăspundețiȘtergere
  8. E chill... Daca pana acum agentii de politie se ocupau cu patrularea ,prinderea infractorilor si ce mai stiu eu ,n alte lucruri,acum ii vor cauta pe "mucosii" care fumeaza in institutii sau pe clientii fideli care mai fumeaza in "crasma" preferata.Bine, stim cu totii ca si pana acum fumatul in institutii era interzis, ca o fi ele scoli,spitale,primarii,sectii etc. si totusi printr-o implementarea atat de stricta a legii nu fac decat sa ambitioneze individul fumator sa paraseasca institutia respectiva pentru a se putea bucura de 'bunul' sau viciu.

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu sunt fumator de ani buni si da sunt foarte incantat de aceasta lege anti-fumat...o lege f buna...

    RăspundețiȘtergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  11. Orice om normal, cu putina minte si care gandeste obiectiv realizeaza ca aceasta lege este bine venita. Nu vad nefumatori afectati de aceasta lege, prin urmare fumatorii se simt atacati asa ca instinctul de animal salbatic pe care nu si-l pot stapani le sugereaza sa riposteze.
    Nu conteaza ca e bar, restaurant, club, etc! Nu mi se pare normal, ca nefumator, sa ies sa beau un suc si cand ies din local sa miros a fum de tigara ca ultimul tractorist.
    Va propun o comparatie simpla fumatorilor! Cum ar fi daca un nefumator ar incepe sa scoata anumite ''gaze'' stand la masa de langa voi? Nu v-ati simti bine asa-i?

    RăspundețiȘtergere
  12. Da, ai mare dreptate! Sunt complet de accord cu tine! Sper si abia astept sa se faca protest, o sa fiu si eu prezenta! Este o mare tampenie! Nici macar nu GANDESC! Nu ma poate impiedica nimeni sa nu mai fumez, fumez pe banii mei, pe plamanii mei! Nu o sa ma las doar ca a aparut o cacata de lege din partea unor cacati din parlament! Trebuiau sa faca chestia asta treptat, sa faca macar unele spatii pt fumatori. Azi erau pline terasele de oameni, inauntru era aproape gol! Nu pot sa beau o cafea linistita si sa fumez o tigara! Imediat nu mai ai voie sa te saruti pe strada sau sa te tii de mana.

    RăspundețiȘtergere